Skip to main content
En kort intro video om Schweisstræning.dk.
I videoen fortæller jeg lidt om hvad jeg kan tilbyde dig og din hund hos Schweisstræning.dk.

Søgeudvikling kan trænes med alle hunde uanset race eller alder. 
Formålet med at træne søgeudvikling med sin hund, er at øge hundens søge- eller sporlyst.

Efter at Lene og Eddie har deltaget på et af Schweisstræning.dk's sporhold samt deltaget på flere temadage, var det på tide at få afprøvet om ekvipagen var klar til at stille til deres første 400m/3t schweissprøve.
I al hundetræning gælder det om at undgå for mange konflikter, da disse skader førerforholdet mellem hund og fører. Se i denne video hvordan du kan undgå de fleste konflikter mellem dig og din hund. Husk lyd.
Vigtigheden af at hundeføreren ved sporets afslutning, viser sin begejstring for hundens arbejde, er en meget vigtig faktor for hundens motivation for at ville gå sporet - HUSK LYD

Denne Labrador Retriever Pingus på 11 måneder, udreder her et 400m/3t schweissspor udlagt med færtsko. Sporet er udlagt som et prøvespor, hvor jeg som aut. schweissdommer dømte ekvipagen efter gældende regelsæt.

En 9 mdr. Gammel Dansk Hønsehund, som aldrig tidligere gået et spor. Der er lagt et spor med slæb (klov) og for hver 1-2 meter er lagt et lille stykke kød.
Hunden får efter lidt hjælp knækket koden, og begynder at gå spor.

Se her en 16 uger gammel hvalp med stor sporlyst og gode anlæg udrede et 500 meter og 5 timer gammelt spor med knæk, tilbagegang og stjerne. Sporet er udlagt med tørre færtsko, og der er IKKE schweiss på klovene eller ud af sporet.

Når jeg ikke kaster med færtskoene, som hunden elsker at hetze, varierer jeg også med en anden afslutning på sporet, hvor jeg har foreberedt afslutning på sporet, så hunden får en rigtig god gang trækkeleg ved sporafslutningen.

Holger, en 8 uger gammel Hannoveransk Schweisshund fra Verien Hirschmann, bliver her introduceret til det første slæbespor i hans karriere.
Vil du se flere videoer om Holgers spor- og schweisstræning - så klik HER

I denne video vises opstarten og afslutningen på et 30 timers / 600 meter langt færtskospor. Vigtigheden af en god afslutning (som hunden elsker) kan ikke fremhæves nok - da afslutningen på sporet er motivationen for at gå sporet.

Se hvordan jeg træner Bismark i markering af pyrschtegn og anskudssteder. Jeg må heller indskyde at der findes andre og helt sikkert lige så gode (eller måske bedre) måder at træne disse markerings-øvelser på.

Denne rå som eftersøges, stod IKKE lige bagved et andet dyr som blev skudt, men flere meter ude til siden. Alligevel ramte et fragment dyret i venstre bagløb. Ansvarsfulde jægere opdagede dette og rekvirerede en reg. schweisshund.

På dette træningsspor er det opstarten, som er modulet i dette træningsspor. Dette 20 timer færtskospor  uden schweiss på klovene indeholder terrænskift, stor stjerne, knæk og sårleje. 

Her kan du se en 12 uger gammel hvalp, som på et af vores sporkurser skulle gå sit første slæbe spor. Hvalpen arbejder roligt og koncentreret i et roligt tempo. En hvalp som er født med de spormæssige "rigtige" anlæg.